Pro návštěvu do prodejního centra je nutné se objednat. Tel.: 724 486 044

Poukazy na prsní epitézu už i elektronicky

POUKAZ-NA-PRSNI-EPITEZU-EPITA-DD

 

Považuji za důležité vás informovat o novince, která je v platnosti již od 1. května 2022. Mnohé z vás se s ní však doposud nesetkaly. Váš ošetřující lékař vám nyní může vystavit poukaz na prsní epitézu či kompresivní podprsenku i elektronicky, tzv. ePoukaz
Je to velmi podobné jako eRecept, na který už jsme téměř všichni zvyklí. ePoukaz bude mít svůj jedinečný devítimístný identifikátor.
Popřípadě Vám mohu vydat prsní epitézu na základě Vašeho rodného čísla.
 
A jakým způsobem vám může lékař ePoukaz předat? Jsou 4 způsoby:
 
 
  • Vystaví vám papírovou průvodku
  • Zašle e-mail na vaši e-mailovou adresu
  • Předá vám ePoukaz prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu
  • Zašle SMS na váš mobilní telefon - což je nejčastější způsob
U všech 4 způsobů bude součástí již zmíněný devítimístný identifikátor. A ten je důležitý pro následné uplatnění ePoukazu u mě na prodejně nebo na e-shopu. Popřípadě Vám můžu prsní epitézu vydat na základě Vašeho rodného čísla. Jsem si jistá, že v řadě případů vám to ulehčí cestování k lékařům, kteří jsou mnohdy velmi zaneprázdnění a vy tak nemusíte čekat na několik měsíců vzdálenou kontrolu. A také odpadne posílání papírového originálu poukazu poštou. Mně bude stačit pouze identifikátor. 
 
A nezapomeňte, prosím, na platnost poukazu.
 
Již od loňského roku je lhůta pro uplatnění poukazu u výdejce zdravotnických prostředků stanovena zákonem na 30 dnů (dříve to bylo 90 dnů). Poukaz na léčebnou a ortopedickou pomůcku vystavený od tohoto data je tedy možno u mě uplatnit do 30 dnů od jeho vystavení předepisujícím lékařem. 
 
Co zůstává i nadále stejné? Nárok na předepsání poukazu na prsní epitézu máte 1x za 24 měsíců.
 
A jako třetí velmi důležitou informaci mám na srdci - vždy trvejte na tom, aby byl POUKAZ na zdravotní pomůcku vystaven a předán přímo vám. Nenechte si lékařem namluvit, že POUKAZ posílá do Výdejny ZP přímo!!! Vy sama máte právo zvolit si prodejnu, kde si prsní epitézu, nebo protetické prádlo budete vybírat. Protože vybrat si v prodejně, kde není žádný výběr, případně vás nutí si vybrat něco z katalogu, kdy si to pak i musíte odnést, případně vás neumí změřit, je neetické. Nezapomínejte na to, že prsní epitézu si vybíráte na 2 roky a špatný výběr může mít vliv nejen na vizuální stránku, ale také mnohdy na stránku zdravotní.
 
Více informací naleznete zde.