Pro návštěvu do prodejního centra je nutné se objednat. Tel.: 724 486 044

Péče o jizvu?

SILIKONOVA-NAPLASTI-CURASCAR-AMOENA-KOMPLET-EPITA-DD-ZLIN_

 

Péče o jizvu?

Bude od této chvíle výrazně jednodušší a to díky společnosti Amoena, která přišla s moderní metodou hojení jizev a započala vyrábět také silikonové náplasti. A díky již téměř 15 leté spolupráci budou dostání i u mě. 

Což ocení nejen ženy po operaci prsu, po mastektomii, zmenšování prsů, zvětšování prsů, modelaci prsů, kombinaci těchto zákroků, či kdy dochází k jiné operaci např. v oblasti bříška, zad, nohou, či rukou.

A jaká je jejich přednost?

Silikonové náplasti primárně zabraňují k vysychání jizev a jejich okolí a udržují je krásně vláčné a měkké. Díky tomu usnadňují jejich hojení. Tímto způsobem léčby v kombinaci s kompresivním prádlem pomáhají silikonové náplasti urychlovat proces hojení, čímž omezují bolest a významně ovlivňují výsledný estetický dojem. Silikonové náplasti různých tvarů snižují riziko vzniku nevzhledných jizev, které zůstanou hladší, pružnější a mnohem méně zřetelné.

Jaké druhy silikonových náplastí jsou dostupné - najdete ZDE

Ale, aby se vše dobře hojilo, je potřeba o jizvu dobře pečovat. A začínáme tehdy, jak nám lékař odstraní stehy, případně dá souhlas, pokud jsou to stehy vstřebávací.

Tlaková masáž a jak na ni?

Tlačte na zhojenou jizvu (1-2 týdny po odstranění stehu) prstem proti podkladu tak, aby se nehtové lůžko odkrvilo. Takto tlačte asi 30 vteřin. Poté povolte a přesuňte prst na vedlejší část jizvy. Opakujte postup po celé délce jizvy. Prstem nepřejíždějte, pouze tlačte. Masáž provádějte alespoň 5x denně.

Jizvu nevystavujte UV záření, extrémním teplotám nebo mechanickému namáhání. Správnou péčí po celou dobu hojení jizvy ovlivníte její výsledný vzhled.

Silikonové náplasti CuraScar Silicones jsou novou, vhodnou metodou při hojení jizev. Jizva však musí být dostatečně zcelená a nesmí z jí vytékat žádný sekret. Tyto silikonové náplasti udržují jizvy měkké a vláčné, usnadňují hojení a také zabraňují vysychání jizev a jejich okolí. Náplasti můžete nosit nepřetržitě. Je však doporučeno po cca 12 hodinách náplast odstranit, ošetřované místo zkontrolovat, umýt a vysušit. Očištěnou náplast pak můžete znovu použít.

Tyto silikonové náplasti úspěšně hojí jizvy po všech operacích prsu včetně rekonstrukcí prsu s využitím implantátu či vlastní tkáně.